HUSET VED HAVET samarbejder formelt og uformelt med nationale og internationale virksomheder og institutioner med udviklingsmål som, bæredygtighed og social ansvarlighed. Vi er med i nationale- og internationale netværk med fokus på udvikling og handel og design.
Vi er medlem og godkendt importør af Fair Trade Danmark er medlem af World Fair Trade Organisation (WFTO), og vi tilslutter os Global Compact principperne om sociale ligheder.
Tag et øjeblik til at se videoen for at finde ud af mere om, hvordan vi gør udviklingsarbejde eller velkommen til at rulle længere ned på siden for at se, hvilke projekter, vi har været involveret i.
ZAFARA – African Art Portal (2022-2024)
HUSET VED HAVET støtter og arbejder for realisering af en international og højprofileret Kunst Portal med afrikanske kunstnere fra hele kontinentet. Kunstnere og kunstelskere i hele verden vil få direkte kontakt på sitet. Vi får vores eget galleri med vores Functional Stoneware og andet design, og vi kommer til at initiere og kuratere the Shona Sculptor Gallery, både det klassiske og det moderne.
Produktudvikling og kapacitets opbygning i Zimbabwe (2014 og frem)
HUSET VED HAVET har etableret sig i Zimbabwe, i forsøget på at udvikle og trække på de gode erfaringer fra de kreative kapacitetsopbygnings workshops fra de foregående år.
“Vi havde brug for at være tættere på den løbende produktudvikling, tættere på de kulturelle institutioner i Zimbabwe og tættere på den regionale afrikanske markeret,” siger Alice Jul, CEO.”
Design og kapacitetsopbygning (2011-2013)
Projektet blev indledt af Fair Trade Danmark, Chitungwiza Arts Centre samt HUSET VED HAVET og var finansieret af danske kulturministerium og senere Udenrigsministeriet (Danida).
Projektets resultater er moderne og klassiske design produkter som vi forhandler og indtægter til producenterne er steget som efter hensigten. Vi agter at fortsætte flere designworkshops og projekter i fremtiden.
Arbejde med producent “Chitungwiza Arts Centre” i Zimbabwe fortsatte i kapacitetsopbygning projekt, hvor fokus er på organisationens faglige og organisatoriske færdigheder, og ikke mindst at udvikle produktsortimentet og fokusere på det lokale og regionale kundebase.
Det sker i samarbejde med Fair Trade Danmark og FairTrade Designers vil bidrage til at fortsætte den kreative udviklingsproces.
Resumé af vores Design projekt…
Projektet er beliggende i Chitungwiza, en fattig forstad til Harare, hvor arbejdsløsheden skønnes at være over gennemsnittet på 70%, og befolkningen lever i stor fattigdom. Dette eksperimentelle projekt undersøger nye muligheder for at arbejde græsrodsorienteret for bæredygtig vækst i et fattigt og til tider politisk anspændt byområde, hvor de ca. 1 million indbyggere er udelukket fra politisk, økonomisk og kulturel indflydelse.
“Med HUSET VED HAVET præsenteret her i Zimbabwe, får vi en anden eksponering og mere fokus på vores arbejde, og vi kan markedsføre vores produkter regionalt,” siger Richard Mpuma, billedhugger i Chitungwiza Arts Centre.
Projekt modellen var ny. Vi samarbejdede i et projekt platform, hvor en dansk NGO arbejder med en dansk virksomhed og en CSO i Zimbabwe. Over 9 måneder, i et praktisk orienteret forløb af læreprocesser, blev der gjort en fælles indsats for at udvikle tekniske og organisatoriske færdigheder, herunder at udvikle både, produkt udbud og den lokale, regionale og internationale kundebase, samt at styrke potentialet i Chitungwiza Arts Centre, som er den længt fungerede kunstners sammenslutning, til fungere som græsrødder på lokalt- og nationalt niveau.
Fair Dansk Design (2011)
Fair Dansk Design projektet begyndte i 2011. Vareprøverne blev færdiggjort og testet over et år. Derefter blev de præsenteret ved forskellige lejligheder i løbet af året, og især på den internationale Fair for grossister, Formland i august 2012.
Danish Tekstil Design (2011)
I februar 2011 afholdt HUSET VED HAVET i samarbejde med Fair Trade Butik Karibu – Danmark, grafisk designer AB Ingvartsen, tekstildesigner Marie Tarpø og Chitungwiza Arts Centre – Zimbabwe, en tekstil workshop i Zimbabwe.
Producenterne var mindre erfarne i batik og tekstiltryk og enkelt design, så udgangspunktet var udfordrende. Marie Tarpø formåede at skabe en fantastisk atmosfære og motivation, og vi fik tekstil prøver og varer med os hjem.
Zambia (2010)
En Zambia-flirt med en meget spændende tekstilfabrikant som HUSET VED HAVET havde etableret et samarbejde med i 2008.
I 2010 fik vi mulighed for at undersøge mulighederne for at etablere et interessentskab gennem en Business to Business ramme, støttet af Danida.
Uganda (2009)
Et samarbejde mellem Dansk Erhverv og HUSET VED HAVET udviklede sig til et studiebesøg til Uganda, for at undersøge muligheden for at etablere et virksomhedspartnerskab med en ugandisk firma.
Undersøgelsen blev finansieret af Danida, men det blev ikke til en lokal partner, men vi fik kontakten til producenter som vi handlede med de følgende år, især en lokal papir-smykke producent.
Malawi 2008
I 2008 undersøgte HUSET VED HAVET mulighederne for samarbejde med producenter i Malawi. Det blev til et kooperativ langt ude på landet i det sydlige Malawi, hvor fik produceret kurvemøbler i mange år efter.
Møblerne er lyse, smukke og producenterne er ekstremt gode og erfarne håndværkere.
I sommeren 2010 kom sorte- og hvide Malawistole til, og den populære lille sofa, også kaldet “loveseats”.
Action Aid / MS – Zimbabwe (2005)
I 2005 Hus ved havet indledt et samarbejde med ActionAid / MS.
Her har vi samarbejdet med en lille organisation i Tonga regionen og deres medlemmer til at indføre fairtrade og forsøger at etablere et marked for deres produkter i Skandinavien.
You must be logged in to post a comment.